Отиде си големият български музикант Буги Барабата

Pinterest LinkedIn +

Един от най-запомнящите се музиканти на българската рок и блус сцена Буги Барабата почина тази нощ на 58-годишна възраст. Скръбната вест съобщиха неговите колеги от радио "Z-Rock", където Барабата беше водещ на сутрешния блок "Буги тайм" и вечерния "Нека бъде рок".

"Нашият Буги тази нощ си отиде... Нямаме думи... съкрушени сме" – написаха те във Фейсбук. Причината за смъртта на музиканта не се съобщава.

"Изпратете Буги с аплодисменти!!! Той беше единственият автентичен български блусар!!!" – публикува в профила си музикантът Венци Мицов.Буги Барабата е творчески псевдоним на Марио Събев. Роден е на 24 декември 1960 година. Основател е на "Бараби Блус Бенд" и е автор на всички песни в шестте албума на групата: "Песни от гаража", "Лоши времена", "Срещу вятъра", "18 карата кал", "Без право на обжалване" и "Бесните кучета на блуса". Съавтор е на хита на Васко Кръпката "Няма бира". За Георги Минчев е написал песента "Равносметка".
Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.