Още не си бил на Египетско приключение?

Pinterest LinkedIn +

Мистрал Травел те кани да се включиш в приказката наречена Египетско приключение, която успя да събере над 250 човека в първите си две издания. Филмите за Египет – от „Мумията“ и „Кралят на скорпионите“ до „Клеопатра“ и „Фараона“ ,  ни показват, че тази дестинация е една от най-интересните страни в света както за отдих, така и за изследване. Ето какво те очаква по време на едноименната екскурзия, която ще разкрие пред теб магията на Древен Египет.

За комфорта на клиентите на Мистрал Травел, избрахме едни от най-добрите ALL INCLUSIVE 4 и 5 звездни хотели, които разполагат с всякакви удобства и развлечения през целия ден. Екипът ни ще ви съдейства за избора на подходящо настаняване, така че да сте сигурни, че мястото за настаняване отговаря на вашите изисквания.

Отлитаме към дестинацията с чартърен полет, за да не губим време в много път, а възможно най-бързо да се разположим с коктейл в ръка до брега. Голяма част от красивите и екзотични държави не са особено близо, а за хората, които не обичат дългите полети и престоите по летища, Египет е наистина рай на една ръка разстояние.

И когато говорим за рай - няма как да не посетим и Райският остров ( Paradise Island), който е като кът от рая. Ако си мислите, че Малдивите имат кристалночисти води, то малкият египетски остров ще ви изуми с изумрудените си цветове. При последното ни Египетско приключение, туристите се спуснаха към острова с големи лодки, на които успяха да се насладят на освежаващи напитки, вкусен обяд, включен в цената,  и да повдигнат авантюристичния си дух с опознаване на подводния свят в Египет. Направихме няколко спирки за шнорхелинг или дайвинг и “ахнахме” пред разнообразието на морските обитатели.


Не си бил в Египет, ако не си опознал пустинната част на държавата. Дом на бедуини, камили и всякакви чудновати скални образувания, пустинята ще ни посрещне с приключения и мистични разкази. Една от емблематичните екскурзии по време на Египетското приключение е сафарито. Туристите на Мистрал Травел ще имат възможността да покарат АТВ-та и спайдър бъгита, да опознаят бедуинско селище, да опитат разнообразната арабска кухня, но и да се запознаят отблизо с традициите и поминъка на местните номади. Следобедното изживяване в пустинята ще ни срещне и с очарователен залез, където слънцето багри пясъците в оранжеви и червени багри и създава пейзаж, който веднъж зърнат, остава в съзнанието завинаги.


Освен авантюристични мигове в пустинята и релакс край Червено море, няма как да не посетим Луксор - най-големият музей на открито в Египет, който ще ни запознае с историята на Древен Египет.  Обиколката ни обикновено започва с посещение на най-големия религиозен комплекс в света – Карнак. Създаван в продължение на повече от 1500 години и център за поклонение на различни божества като Озирис, Птах и Изида, Карнак е мястото, пред което всеки затаява дъх. След кратка пауза за обяд ще прекосим река Нил с малки лодки чак до следващата дестинация, а именно храма на царица Хатшепсут (това място е истинско архитектурно чудо, състоящо се от три етажа, всеки украсен със скулптурни фигури и си заслужава напълно своето посещение!). Следващата  дестинация по време на екскурзията ще бъде Долината на царете, където се намират гробниците на прочутите управници Рамзес и Тутанкамун, както и ще зърнеш Колосите на Мемном – защитниците на магическия град Луксор.


И разбира се - Кайро! Най-големият град на континента Африка, който е микс между пъстрота, емоция, подправки, култура, но колкото и да се опитваме да опишем града, само виждайки го би могъл да го разбереш.  Там ще имаш възможността да се върнеш назад във времето в свят, в който фараоните са управлявали региона. Ще посетим пирамидите в Гиза, ще научим повече за тяхното построяване и дали наистина има намеса на свръхестествени сили. След това ни очаква чаровен магазин за арабски аромати и масла - едни от най-известните екстракти в света. Ще си похапнем вкусно от местните блюда и след това ще се отправим директно към Историческия музей в Кайро, в който се съхраняват чудни артефакти, свързани с историята на Древен Египет, както и саркофазите на някои от най-прочутите фараони.

Египет - страна, която не може да се опише с няколко думи, а трябва да бъде посетена, поне веднъж в живота! Ако статията ви е вдъхновила – запазете своето място за Египетско приключение сега, а ние от Мистрал Травел ще се погрижим за всичко останало.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.