Още 5 изкушаващи четива за вашата лятна ваканция

Pinterest LinkedIn +

Сигурни сме, че вече нямате търпение отпуската ви да започне, а освен слънчеви морски емоции лятото носи и повече време за пълноценна почивка с книга в ръка. Затова продължаваме да ви изкушаваме с интересни четива, при това със страхотни летни намаления.

"Първите утринни лъчи" на Фабио Воло 

Фабио Воло е шоумен, радио и телевизионен водещ, актьор, диджей, певец и писател. Именно с книгите си Воло постига най-големи успехи, романите му са неизменно на върха на литературните класации, преведени на множество езици, издават се в милионни тиражи, съизмерими и дори надхвърлящи тези на Паулу Коелю. 

Абсолютен фаворит на италианските (а и не само) читатели, той пише за сложните взаимоотношения в живота, а в историите на неговите герои всеки може да припознае свое преживяване, емоция, копнеж, разочарование. 

"Първите утринни лъчи" е първият роман на италианеца, в който повествованието се води от жена. Елена е омъжена, ежедневието й е монотонно почти до непоносимост, а животът й е лишен от емоции. 

Но това се променя, когато се появява мъж, който я гледа както никой друг не я гледал. И тя ще трябва да направи труден и болезнен избор, за да постигне мечтаното вътрешното освобождение. 

Можете да намерите "Първите утринни лъчи" ТУК

"Шадоу Стрийт 77" на Дийн Кунц 

Обичате ли зловещи истории? Дийн Кунц безспорно е един от най-умелите разказвачи в жанра, автор на толкова много бестселъри, че престижното списание "Ролинг Стоун" го определя като "най-великия автор на трилъри и съспенс в Америка". 

"Шадоу Стрийт 77" е поредното доказателство за неговото майсторство. На Шадоу Стрийт 77 се намира една необикновена сграда, чиято история започва още през далечната 1889 година, когато милионерът Андрю Пендълтън построил на това място огромна къща в ренесансов стил. 

Няколко години по-късно жена му и двете му деца изчезнали безследно, а Андрю изгубил разсъдъка си и се застрелял.

Къщата била продадена, но новият собственик също бил застигнат от зловеща смърт. Икономът му внезапно полудял, избил цялото семейство заедно с прислугата и се самоубил. 

С годините къщата се променяла, но проклятието останоло. В наши дни, сред новите й обитатели, единствено Сайлъс Кинсли знае историята на мястото. Всъщност дори е обсебен от нея. 

И пак само той е забелязал, че зловещите инциденти се случват на всеки 38 години, винаги през декември. А сега е декември и от последния инцидент са изминали точно 38 години. 

В случай че сте любопитни да разберете какво ще се случи на Шадоу Стрийт този път, можете да намерите книгата ТУК

"Литума в Андите" на Марио Варгас Льоса

Марио Варгас Льоса е един от значимите писатели на Латинска Америка, наред с Гарсия Маркес, Карлос Фуентес и Хулио Кортасар.

Добре познат на българските читатели, Марио Варгас Льоса е носител на множество престижни литературни награди, а през 2010 година става Нобелов лауреат за литература.

Романите му са разнообразни и тематично, и жанрово, но винаги майсторски. Изненадващо или не, той умее да разказва и криминални сюжети при това изключително увлекателно. Именно такъв е и "Литума в Андите".

Своеобразно продължение на "Кой уби Паломино Молеро?" "Литума в Андите" ни среща отново с полицай Литума, вече ефрейтор, който разследва престъпление в затънтеното селце Накос в Андите.

Както в повечето романи на Марио Варгас Льоса и тук се преплитат няколко паралелни истории, така че можете да се сте сигурни, че ви очаква нещо много по-различно от класически криминален роман.

Най-лесният начин да разберете какво е ТУК.

"Изкуството на убеждаването" на Джеймс Борг

Ако обичате популярната психология и смятате, че една добра книга, макар да не дава всички отговори, може да бъде полезна, то "Изкуството на убеждаването" със сигурност ще провокира любопитството ви.

Джеймс Борг е едновременно практикуващ психолог и бизнес консултант в областта на междуличностните отношения и мениджмънта. Занимава се с реклама, продажби, маркетинг, журналистика и психология, в частност - нейното прилагане на работното място.

И като всеки, който се занимава с биснес, е наясно, че убедителността е едно от най-важните качества за успешния професионалист.

Как обаче се постига убедителност? Според Борг тя не е вродено качество или изключителен талант, а деликатна смес от психология, техники и поведение, които лесно можем да усвоим.

Повече за изкуството да убеждаваме другите можете да научите ТУК.

"Нашите предци" на Итало Калвино

"Нашите предци" е една необикновена трилогия. Съставена е от три самостоятелни новели, написани от Калвино през 50-те години на ХХ век.

Освен израз на великолепното му чувство за хумор, книгата е и резултат от отличните познания на автора за приказките, придобити след дългогодишни занимания с италианското фолклорно наследство.

На фона на едно смътно и смутно, но славно и вълнуващо средновековие, Калвино ни среща с трима благородници,  които трябва да си проправят път през живота, колкото и необичаен да е той.

Виконт Медардо е разкъсан от турско гюле и в следствие от това едната му половина е добра, а другата лоша. Барон Козимо се покатерва на едно дърво, зарича се никога да не слезе и успява да удържи на думата си. И за финал - един липсващ рицар с необикновени доспехи.

Всеки от тях има своя цел, а фантастичните им и забавни истории са огледало на стремежи и емоции, които според Калвино са общочовешки.

"Нашите предци" можете да намерите ТУК.

Сподели.