Orbotix Ollie – най-безстрашният малък робот

Pinterest LinkedIn +

Да кажем, че ви се иска да имате някакво необикновено хоби. Видеоигрите са само на закрито, скейтът – твърде на открито, хвърчилата са прекалено детински, моделните самолетчета – твърде нърдски. Не търсете повече – вземете си робот!

Orbotix Ollie (цена 199 лв.) е поредното творение на хората, предложили ни супер популярната сферична джаджа Orbotix Sphero. Този път формата е различна, предназначението – не. А то е: да се забавлявате така, както не бихте могли с нито един друг домашен любимец.

Когато говорим за други роботсери или дрони, често споменаваме и някои техни полезни качества – летящите, например, могат да снимат събитие или екстремно преживяване от птичи поглед. Orbotix Ollie няма такива характеристики. Той е замислен само с една цел – чисто и неподправено забавление!

Малката машинка е способна да развие скорост до шокиращите за нещо с подобен размер 23 км/ч и никоя повърхност не може да му се опре. Независимо дали ще го пуснете върху груба земя, перфектно полиран паркет или обикновена бетонна рампа, никога няма да успеете да го извадите от равновесие. Последното съвсем буквално – поради формата си роботчето винаги пада на колелцата си.

Като робот за забавление, Orbotix Ollie може да прави почти всичко, което му наредите. Ако правилно разкодираме името му, създателите съвсем умишлено ви приканват да правите най-разнообразни трикчета с него. Не бихме се изненадали, ако в близко бъдеще триковете с роботи се превърнат в пълнокръвен нишов спорт.

Джаджата се управлява от екрана на смартфона ви с помощта на специално приложение. Връзката се извършва по Bluetooth, така че имате разстояние около 30 метра, в което Orbotix Ollie ще ви се подчинява. Батерията му е доста издръжлива в сравнение с други дрони – можете да го тормозите около час. Не се тревожете прекалено много, че ще го повредите – малкото диване изглежда издържа на доста сериозни сблъсъци, без да се задъха.

Ще ви е необходимо известно време да свикнете с управлението, но когато това най-накрая стане, ще имате възможност да правите всевъзможни каскади. Контролите са доста прецизни и в правилните ръце Ollie може да дрифти, да върви на една гума и какво ли още не, като същевременно изглежда доста cool благодарение на LED светлините си. Когато станете мастъри, ще можете дори да програмирате свои собствени команди.

Купи Orbotix Ollie ТУК


Сподели.