One Direction се замесиха в скандал, съди ги група на име One Direction

Pinterest LinkedIn +

Британската бой банда One Direction, която по-рано тази година стана първата, успяла да покори американската класация за албуми с дебютния си проект Up All Night, е обвинена в нарушаване на правото върху регистрирана търговска марка от едноименна поп рок група, базирана в Калифорния.

Адвокатите на ищците смятат да издействат съдебно нареждане за забрана на използването на името One Direction от британската група, зад която стоят Syco и Sony Music, както и да ги осъдят на солени компенсации и обещетения, чийто размер би могъл да достигне $1 млн.

В документите, внесени в централния областен съд на щата Калифорния в началото на седмицата, се твърди, че двата лейбъла са били известени за дублирането на имената още в началото на 2011 година, но "са предпочели да игнорират правата на ищците и съзнателно са ги нарушили".

Там се посочва още, че калифорнийската група търпи "значителни щети" заради объркването й с британските One Direction, чието дебютно турне в САЩ в подкрепа на Up All Night ще се проведе при напълно разпродадени концерти.

В края на 2011 г. друга британска група, започнала съществуванието си чрез шоуто X Factor – изцяло момичешката Rhythmix, се замеси в подобен скандал и в крайна сметка смени името си.

Сподели.