Sony закри Zipper Interactive (SOCOM, MAG)

Pinterest LinkedIn +

Студиата на THQ не са единствените, чиито служители в момента са особено застрашени от угрозата да загубят работата си, което вече сполетя 118 души, работещи в Vigil Games и Relic Entertainment след трансформацията на Warhammer 40,000: Dark Millennium от MMO в single-/multiplayer игра.

Поредното изцяло закрито студио е на Sony, които точно преди една година съкратиха 205 работни места, спирайки дейността на производствените си филиали в Денвър, Тусон и Сиатъл.

Поради закриването на последния, бе спряна работата по The Agency – шпионско MMORPG с FPS елементи с планиран рилийз за PC и PlayStation 3 през втората половина на 2011 г.

В Сиатъл е базирано и студиото Zipper Interactive, част от Sony Computer Entertainment Worldwide Studios, производител на популярната поредица SOCOM (U.S. Special Operations Command), масовият мултиплеър шутър от първо лице MAG, записан в Книгата на Гинес със своя Domination режим с капацитет от 256 играчи, и издадената като премиерно заглавие за PlayStation Vita Unit 13.

И трите заглавия ще има осигурена поддръжка и занапред, в това число Daily Challenges за Unit 13, обещават от Sony, в чието изявление се посочва, че "закриването на Zipper Interactive е част от естествените процеси на преструктуриране и преразпределяне на ресурсите в SOEWS".

Студиото просъществува 17 години и освен за изброените заглавия, има заслугата за създаването на игри като Recoil MechWarrior 3 и Crimson Skies.

Сподели.