Оливия Уайлд отхвърлена от The Wolf of Wall Street и причината е абсурдна

Pinterest LinkedIn +

Благодарение на интервю за Хауърд Стърн научаваме за поредната жертва на безумни и необясними стандарти, а именно Оливия Уайлд и случая с прослушването й за The Wolf of Wall Street (Вълкa от Уолстрийт).

Уайлд, която тогава е на 28, се явява на прослушване за ролята на Наоми Лапаглиа в номинирания за пет Оскара филм на Мартин Скорсезе. Но ролята й е отказана с обяснението, че тя е прекалено изтънчена за героинята.

В крайна сметка се оказва, че "изтънчена" е определение, което в холивудските среди се използва като деликатен намек, че годинките са в повече. Добре дошли в Холивуд – земята на мечтите и дивия сексизъм.

"Искам да направя холивудски речник за всички неща, които агентите казват, и какво точно означават те", сподели актрисата и добави, че случката "първоначално ме накара да се чувствам зле, после ме ядоса, а след това ме разсмя".

Уайлд е отявлен говорител по темата за сексизма и мизогинията в бизнеса, но въпреки всичко уточнява, че няма нищо против Марго Роби, напротив, според нея тя изиграва ролята прекрасно, така че няма лоши чувства.

Сподели.