8 супер парчета, с които да се потопите в атмосферата на скандалния сериал Vinyl

Pinterest LinkedIn +

Vinyl е тук! Благодарение на Мартин Скорсезе, Мик Джагър и Терънс Уинтър. Първият двучасов епизод беше режисиран от самия Скорсезе и вече е сигурно, че ще има втори сезон.

ВИЖ ОЩЕ: Топ 20 участия на рок групи в комедийни филми

Поредицата разказва за живота през 70-те години на миналия век – секс, наркотици и много рок. Кокаинът се пилее като пудра захар, мацките са навсякъде, а с духа на бунтарската музика е пропит всеки кадър. 

Ако сте гледали трейлъра или знаете нещо за сериала, вероятно още преди пилотната серия ще сте в подходящо настроение. Но не можем да сме сигурни, затова ви подготвихме супер плейлиста, която да си превъртате преди, по време и след като гледате 120-минутния микс на HBO. 

Led Zeppelin – Rock and Roll – Защото всичко започва и всичко свършва с тях. Дори да не е точно така. 

 

New York Dolls – Personality Crisis – парче и група, които заемат централно място в символиката на Vinyl и на нюйоркската рок сцена в началото на 70-те.

 

David Bowie – Тhe Jean Genie 

 

Iggy & The Stooges – Gimme Danger – всъщност, която и песен на Iggy да бяхме сложили, всичко щеше да пасне перфектно.

 

Rolling Stones – Jumping Jack Flash – Ако се загледате внимателно, може да разпознаете и сина на Мик Джагър в сериала. Одрал е кожата на легендарния си татко...

 

Lou Reed & The Velvet Underground – Sweet Jane – пънк сцената през 70-те, а и изобщо, нямаше да е същата (всъщност може и да я нямаше напълно) без "Кръстника" – Лу Рийд.

 

Slade – Cum on feel the noize

 

James Brown – кралят на соул музиката с брилянтен маш-ъп. Защото сцената не е принадлежала единствено на рок звездите.

Сподели.