Oliver Wand (Obscenity trial): "Който е фен на добрата електро поп музика, трябва да ни види на живо в България"

Pinterest LinkedIn +

Немската електро-синтпоп-уейв група Obscenity trial ще пристигне за първите си концертни изяви в България. Музикантите Jürgen Reinert, Oliver Wand и Frank Hass, ще свирят на 12 септември в "Гепи клуб" в Пловдив и на 13 септември в столичния клуб "3 уши".

Броени дни преди първото гостуване на Obscenity Trial у нас, вокалът на групата – Oliver Wand, сподели в интервю за Dark Friends Bulgaria очакванията си за участията си в България.

.: Obscenity Trial (OT,OTrial) са създадени в далечната 1993 г. Бихте ли споделили някои интересни моменти от ранните Ви години и как започна всичко?

Oliver Wand: Добре, но не знам откъде да започна, ако съм честен. През последните две години преживяхме толкова интересни и вълнуващи моменти. Просто ми е трудно да избера някои от тях. Всичко започна с вече бившия съосновател на ОТrial - Guido Adolphi, който ме чу да пея и ме попита дали бих искал да се включа в създаването на електронен проект. Скоро след началото, успяхме да осъществим доста изяви на живо, но не стигнахме до договор за запис. По-късно, когато завършихме образованието си, за нас настъпи нов етап от живота и решихме да се разделим. След това аз наблегнах на моята вокална подготовка и се пробвах в различни музикални насоки, преди да се върна към ОТ. Към момента въобще не очаквахме, че ще сключим договор за издаване или че ще обиколим Германия заедно с And One. Това и досега ми изглежда като голяма, прекрасна мечта.

.: Кои групи и музикални стилове са Ви вдъхновявали в музикалната кариера?

Oliver Wand: Много са, и не само електронни банди като Kraftwerk или Yello. Аз съм голям фен и на добрите автори на песни като Elton John или Cat Stevens. Просто има прекалено много хубава музика, за да се ограничаваш в един стил.

.: С OTrial сте свирили като подгряваща група на Bodypop турнето на And One и сте били в селекцията на някои от най-големите фестивали в Европа, като Уейв-Готик Трефен. Харесва ли Ви да пеете пред голяма аудитория ?

Oliver Wand: На турнето с And One пред пълни(предварително разпродадени) зали беше направо чудесно. Разбира се, беше и голям шанс за нас, защото изведнъж публиката от „нашата сцена” разбра кои сме, имаше възможността да ни види на живо и да чуе песните ни. През тези шест седмици научихме много за начина, по който да бъдем на сцената и се срещнахме с много приятни и готини хора. Винаги е трудно да свириш пред толкова голяма аудитория и е съвсем „друг филм”, в сравнение с това да си на по-малко място с по-непосредствена атмосфера. Всъщност ми харесват и двете, всяко от тях има своите предимства..:
Какво е твоето мнение за готик, електронната и другите ъндърграунд сцени?

Oliver Wand: Мисля си, че всяка сцена съществува единствено чрез хората, които са в нея. Това е въпрос на отношение и начин на живот. За мен не е свързано с начина на обличане или „виж-и-бъди-видян” поведението, което често се случва в тези среди. Всички тези сцени имат своето право на съществуване. В сферата на електронната музика границите все повече и повече се размиват, но аз смятам, че това е хубаво, защото в крайна сметка всичко е заради музиката и за да ти доставя удоволствие живота, по начина, по който си избрал да го живееш.

.: Какво знаеш за България и какво очакваш от първото си посещение тук? Обичаш ли да посещаваш нови места?

Oliver Wand: Още не знам много за България, само това, което съм прочел в Уикипедия. Някои хора вече успяха да ми препоръчат „шопска салата” и съм наистина любопитен какво представлява.
О, да, наистина обичам да пътувам до нови места, да се срещам с хора и нови или непознати култури. За мен е нещо като подарък да имам възможността да пътувам по света и да правя музика. Но мисля, че това не трябва да се приема за даденост. Това би било погрешно.

.: Вашият последен сингъл от новия албум „That Night"2008 достигна до 6-та позиция в DAC (Deutsche Alternative Chart)? Каква е историята в него? За какво обичаш да пишеш?

Oliver Wand: ....и "My mind, your mind" достигна до 2-ра позиция в GEWC (german electronic web charts), която се прави само чрез гласуване на слушателите. Освен това, много радио и телевизионни станции го „въртят” в програмата си. Изглежда, че песента просто се харесва на хората.
Ами, основната история е за търсенето на единствената и истинска любов, сърдечността, за топлината и сигурността, която всички ние искаме да имаме в нашия живот..: Ще може ли да се закупят Ваши дискове на концертите, защото е много трудно да се намерят тук? Ще донесете ли оригинален мърчъндайзинг на групата?

Oliver Wand: Да. Ще донесем оригинални мърчъндайзинг аксесоари, като дискове, връзки и фланелки.

.: Въпреки че получавате много добри отзиви от музикалните медии в Западна Европа, OTrial e една достатъчно непозната група в България. Как ще се обърнеш към публиката тук, за да я убедиш, че си струва да посети вашите концерти?

Oliver Wand: О, това е доста труден въпрос, особено като се има впредвид, че не ми се иска да звучи пресилено, като ви дам отговора. Но...без никакво съмнение, ние сме една от най-силните концертни групи от електро сцената и който е заклет фен на добрата електро поп музика, не трябва да пропуска възможността да ни види на живо в България.

Електронни билети за концертите на Obscenity trial в София и Пловдив могат да се закупят чрез разплащане с кредитна/дебитна карта директно от сайта на Ticketstream Bulgaria. Закупените по този начин билети могат да се разпечатат на обикновен принтер.

Стандартни билети за събитието се предлагат и в
местата за продажба на билети Ticketstream Bulgaria, включително магазините на Office 1 Superstore, магазина на М-тел в столичните Централни хали, магазина на М-тел в Mall Of Sofia на бул. "Стамболийски", магазина на М-Тел на площад "Славейков", както и веригата магазини "На Тъмно".

Сподели.