Ol' Dirty Bastard с посмъртен албум

Pinterest LinkedIn +

Албумът "A Son Unique", който американският рапър ODB, известен още като Ol' Dirty Bastard записа в последната година от живота си, ще бъде издаден в САЩ през юни.Записите, в които участват Миси Елиът (Missy Elliott) и Мейси Грей (Macy Gray), бяха стартирани в Ню Йорк, заедно с тези на нов документален филм за живота на звездата.

ODB, чието истинско име е Ръсел Джоунс (Russell Jones), почина от свръхдоза на 35-годишна възраст през ноември, 2004, в звукозаписно студио в Манхатан. Най-известната песен на музиканта e "Got Your Money" (feat. Kelis)

Все още неозаглавеният документален филм за звездата проследява освобождаването му от затвора през 2003-та след присъда за притежание на наркотици и бягството от рехабилитационен център.

Историята, която вероятно ще бъде излъчена по MTV, показва също моменти от записите на рапъра за Roc-a-Fella и кадри от работата в студио.

Рап-продуцентът Деймън Даш споделя, че не е бил въодушевен от издаването на албума след смъртта на ODB, но е доволен от резултата. Той добавя, че въпросното издаване не е имало за цел да се превърне в капиталовложение за завещанието на покойния изпълнител, който е бивш член на Wu-Tang Clan.

Феновете на хип-хоп звездата ще имат възможността да направят ремикс на парчето “Dirty Dirty”, който ще намери място на B-страната на предстоящия сингъл рилийз.
t
Сподели.