Оказва се, че "Красавицата и Звяра" е свързан с друга популярна анимация. Ето коя е тя!

Pinterest LinkedIn +

Игралната версия на "Красавицата и Звяра" (Beauty and the Beast) съдържа леко, но изключително важно намигване към анимацията "Гърбушкото от Нотр Дам" (The Hunchback of Notre Dame) от 1996 г.

Възможно е да не сте забелязали, но в историята за Гърбушкото и смуглата красавица Есмералда се прокрадва и нежната Бел, вървяща по парижките улици и забила глава в поредната книга. А сега намигването е още по-елегантно поднесено, та дори може да се каже, че е почти незабележимо.

В "Красавицата и Звяра" наблюдаваме завръщане в миналото на Бел, от което ни става ясно от какво е починала майка ѝ. Благодарение на омагьосана книга, дарена на Звяра от чародейката на селото, двамата влюбени се пренасят в таванско помещение в Париж, което някога е било дом на Бел и семейството ѝ. И какво виждаме през прозореца? Катедралата Нотр Дам. 

Трябва да се отбележи обаче, че историите се развиват в различни векове. Тази в "Гърбушкото от Нотр Дам" разказва за събития от 1482 г., а действието в "Красавицата и Звяра" се развива през 1800 г. Дали е недоглеждане от страна на екипа, или пък търсен ефект – връзките са налице.

Сподели.