Disney показа за първи път гей целувка в сериал за деца (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Детският канал Disney Channel за първи път показа в ефира си целувка между двама герои от един пол.

В новия епизод на анимационното филмче Star vs. the Forces of Evil (Стар срещу силите на злото) каналът избра да покаже целувка не между една еднополова двойка, а между две, и то междурасови.

Сериалът проследява историята на Стар Бътерфлай, която се бори срещу космически злодеи. В епизода виждаме Стар и най-добрият ѝ приятел Марко по време на концерт на любимата им банда. Когато Love Sentence започват да пеят парчето Just Friends, Марко се осмелява да целуне друга дама. В същото време и други посетители на събитието се отдават на романтика. 

И ако това е първото подобно решение на Disney, то намеци за хомосексуални двойки е имало и в други продукции. Например в Good Luck Charlie (Късмет, Чарли), Gravity Falls (Гравити фоулс), Finding Dory (Търсенето на Дори). Компанията се престраши да представи и Лефу (в ролята – Джош Гад) от Beauty and The Beast (Красавицата и Звяра) като открит гей. Той изпитва симпатии към господаря си Гастон, а по-късно осъзнава, че чувствата му всъщност са по-дълбоки.


Сподели.