Официално закриха Flagship

Pinterest LinkedIn +

Гейм компанията Flagship Studios, създала action/RPG-то Hellgate: London, официално затвори врати. Въпреки това обаче, сървърите на играта ще продължат да функционират.

Директорът и един от основателите на компанията - Макс Шафър (Max Schaefer) заяви, че в момента всички проекти на компанията са спрени. Така Flagship Studios практически не функционира като гейм студио, а на ръководството му остава единствено да оформи документацията по закриването.

Шафър добави, че преди това никой от ръководителите на компанията не се е сблъсквал с подобна истуация. За това и до последният момент не е била ясна съдбата на компанията. В началото на август Шафър и Травис Балдри (Travis Baldree) обявиха, че компанията ще бъде реорганзирана, за да бъде създадено новото и независимо гейм студио Runic Games.

Flagship бе основана през 2003 година от бивши служители на Blizzard Entertainment, работили над игрите от сериите Warcraft, StarCraft и Diablo. Президентския пост бе даден на един от главните дизайнери на оригиналното Diablo - Бил Ропър (Bill Roper).
Сподели.