Oceania на Smashing Pumpkins излиза на 19 юни

Pinterest LinkedIn +

EMI Label Services/Caroline Distribution обявиха, че са сключили ексклузивно споразумение с Martha’s Music за издаването на дългоочаквания нов албум на The Smashing Pumpkins, озаглавен Oceania, на 19 юни 2012 г. Договорът важи за целия свят, с изключение на Канада, Бразилия и Австралия.

Продуциран от фронтмена на The Smashing Pumpkins, Били Корган, Oceania е седмата студийна продукция на мултиплатинената американска алтърнатив група и е определян като "албум в албума", тъй като е част от цялостния концептуален процес на музикантите по създаване на 44 песни, наречен Teargarden By Kaleidyscope.

Връзката на EMI с The Smashing Pumpkins датира отпреди повече от 20 години – подразделението на компанията, Caroline Records, издава дебютния албум на бандата, Gish (1991), който бе преиздаден миналия ноември заедно с продукцията от 1993 г. Siamese Dream.

Няколко месеца по-късно, Корган и компания подписват с Virgin Records – собственик на Caroline Records и на свой ред филиал на EMI. След отказа на Virgin да издадат Machina II/The Friends & Enemies of Modern Music като безплатен даунлоуд за всеки, закупил Machina, Корган решава да издаде шестия студиен албум на Smashing Pumpkins през собствения си лейбъл, Constantinople Records, отпечатвайки всичко на всичко 25 копия. Той ще бъде ремастериран и преиздаден заедно с Machina/The Machines of God през 2013 г.

Тъй като до момента Machina II не е разпространен официално като комерсиален рилийз, за шести студиен албум на Pumpkins е считан Zeitgeist – проектът, с който групата се завърна на музикалната сцена през 2007 г. Негови издатели са Reprise Records/ Warner Music Group.

Oceania e записан в периода април – септември 2011 г. и ще включва следните парчета:

1. Quasar/Stella Polaris and the People Mover       
2. Panopticon       
3. The Celestials       
4. Violet Rays       
5. My Love Is Winter       
6. One Diamond, One Heart       
7. Pinwheels       
8. Oceania       
9. Pale Horse
10. The Chimera       
11. Glissandra       
12. Inkless       
13. Wildflower

Сподели.