Обвиниха Ед Шийрън в плагиатство, съдят го за 100 млн. долара

Pinterest LinkedIn +

Американската компания "Structured Asset Sales" съди британския изпълнител Ед Шийрън за 100 млн. долара, обвинявайки го в плагиатство. Според компанията Шийрън е копирал части от песента на Марвин Гей от 1973 година "Let's Get It On" и ги е използвал в хита си "Thinking Out Loud".

Това не е първият случай, в който съдят певец за плагиатство от песен на Гей. През март 2015 г. семейството му подаде иск срещу певците Робин Тик и Фарел Уилямс за песента им "Blurred Lines" с обвинението, че копират песента "Got To Give It Up".

Ед Шийрън винаги е отричал обвиненията, че е копирал чужди песни. Той обаче беше съден за нарушаване на авторските права и на хита "Photograph", за който успя да постигне извънсъдебно споразумение.

Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.