Обвиниха Боб Дилън в изнасилване на 12-годишно момиче

Pinterest LinkedIn +

Американският музикант Боб Дилън беше обвинен в употреба на наркотици и изнасилване на 12-годишно момиче. Предполагаемата злоупотреба е станала преди повече от половин век, съобщава телевизионният канал NBC News.

Във Върховния съд на щата Ню Йорк, е заведено дело, в което артистът е обвинен в изнасилване на непълнолетно лице през 1965 г. Тогава Дилън е бил на 20 години. Според съдебния процес той се сприятелил с момичето през май същата година и установил "емоционална връзка" с тийнейджърката с цел сексуално насилие. В текста се казва още, че Дилън е нанесъл емоционални и психологически травми на момичето, които я съпътстват "и до днес". След инцидента детето страда от депресия, тревожност и други последствия от насилието.

В иска не се споменават никакви доказателства за обвинението, но адвокатът на жертвата е обещал да докаже всичко в съда. Говорител на Дилън заяви, че "твърдението с 56-годишна давност е невярно", и обеща да го опровергае.

Боб Дилън е култова фигура в рок музиката, един от най-значимите и популярни музиканти на нашето време. Някои от неговите композиции като "Blowin' in the Wind" и "The Times They Are a-Changin'" са били използвани от активисти за граждански права в САЩ. През 2016 г. Шведската академия присъди на Боб Дилън Нобелова награда за литература - "За създаването на нов поетичен израз в рамките на американската песенна традиция".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.