Обвинение в изнасилване надвисна над Кристиано Роналдо

Pinterest LinkedIn +

Обвиненията в изнасилване, отправени към футболната звезда Кристиано Роналдо, навлизат в нов етап. Предполагаемата жертва е Катрин Майорга, която представи нова информация по случая, в резултат на което полицията в Лас Вегас поднови разследване от 2009 година.

Според адвокатите на Майорга могат да бъдат представени съществени доказателства за случилото се, въпреки че жертвата вече постигна извънсъдебно споразумение с Роналдо през 2010 г., като получи 375 000 долара. 34-годишната бивша американска учителка заяви, че е била вдъхновена от кампанията #MeToo, за да заговори за случилото се отново.

Докато разследването продължава с нови сили, два от основните спонсори на футболиста на "Ювентус" - "Nike" и "EA Sports" - споделиха сериозни притеснения от обвинението. Те излязоха с официална позиция, в която казват, че следят внимателно развръзката на случая. "Nike" и Роналдо са партньори от 2003 г., като по неофициална информация договорът за спонсорство е на стойност 1 млрд. долара.

Междувременно италианският футболен клуб "Ювентус", където Кристиано Роналдо се присъедини от "Реал Мадрид" през юли, публикува позиция в защита на своя играч. В Twitter от там написаха: "Кристиано Роналдо показа през последните месеци огромния си професионализъм и всеотдайност, което се оценява от всички в "Ювентус".

Самият футболист също пусна изявление в социалната мрежа, което гласи: "Напълно отричам обвиненията срещу мен. Изнасилването е ужасно престъпление, което противоречи на всичко, което съм и в което вярвам. Отказвам да захранвам медийните спектакли, създадени от хора, които искат да се промотират за моя сметка".

Сподели.