Obsidian издават нова игра - Project Eternity, през април 2013 г.

Pinterest LinkedIn +

Новата игра на Obsidian, Project Eternity, генерира минималната сума от $1.1 млн., необходима за покриването на производствените й разходи, за по-малко от два дни чрез страницата на проекта в Kickstarter.

30 дни преди края на кампанията Project Eternity получи групово финансиране от над 31 000 души и по всичко личи, че още днес ще падне втората поставена цел пред екипа, работещ по играта - $1.4 млн., гарантиращи на играчите още една игрална раса.

Ако се премине границата от $1.6 млн., освен за PC, през идната пролет играта ще бъде издадена и за Mac. А с бюджет от $2.2 млн., Obsidian ще портнат Project Eternity и за Linux и ще добавят още един цял регион на картата, нова фракция и още един NPC.

Вдъхновена от култовите Infinity Engine игри Baldur's Gate, Icewind Dale и Planescape: Torment, новата игра на калифорнийското студио, сформирано през 2003 г. от бивши служители на Black Isle Studios, ще бъде ситуирана в свой собствен фантастичен свят. Битките ще се провеждат в реално време, но с възможност за паузиране на действието, а от решаващо значение за изхода от тях ще бъде тактиката.

Решенията, които играчите ще взимат в хода на играта, ще влияят пряко върху съдбите на героите им и техните сподвижници. Obsidian Entertainment стоят зад едни от най-популярните PC продукции в последните години, а именно Star Wars: Knights of the Old Republic II, Neverwinter Nights 2 и Fallout: New Vegas.

Сподели.