Obsidian (Fallout: New Vegas) може да помогнат за Wasteland 2

Pinterest LinkedIn +

Походовата ролева игра с top-down перспектива и тактически геймплей Wasteland 2 би могла да се появи в по-кратки от планираните срокове (октомври 2013 г.), а освен InXile, в продукцията й да се включат създателите на хита Fallout: New Vegas - Obsidian Entertainment, начело с ветерана от Interplay и бивш колега на Браян Фарго (изпълнителен директор и основател на InXile) от Black Isle Studios - Крис Авелоун.

За да се случи този сценарий, KickStarter кампанията, чрез която ще бъде финансирана разработката на играта, трябва да приключи с капитал от 2.1 млн. или с около $400 000 над сумата, събрана до момента – 17 дни преди края й.

KickStarter е най-популярната дигитална платформа за дарителски кампании, която през последните месеци започна да се налага като инструмент за набирането на средства за финансирането на видео игри, разработвани от независими студиа.

Пресен пример за потенциала на този бизнес модел е кампанията на Тим Шафър и неговото студио Double Fine, която генерира над $3 млн. за производството на нова игра в жанра на класическия Point-and-Click графичен адвенчър.

Подобно на Double Fine, InXile събраха сумата, поставена като първоначална цел - $900 000, в отрицателно кратки срокове (кампанията стартира на 13 март, а още на 15 март 900-те хиляди долара бяха постъпили на сметката на студиото).

Сега Фарго отново мобилизира феновете на Wasteland, Fallout и Planescape: Torment, като този път целта е средствата да позволяват на InXile да ангажират част от екипа на Obsidian, включително Авелоун, в създаването на дизайна на Wasteland 2 и осигуряването на инструменти, чрез които производственият процес да бъде оптимизиран.

Освен за PC, Wasteland 2 ще излезе за Mac и Linux, чиито версии бяха обещани на дарителите в случай, че кампанията събере повече от $1.5 млн.

Сподели.