Обновеният Citroen C3 се насочва срещу Ford Fiesta

Pinterest LinkedIn +

"Citroen" представи обновената версия на C3, като моделът има още по-голяма амбиция да атакува популярния Ford Fiesta. Фейслифтът на C3 идва с леко променен дизайн, като LED елементите във фаровете вече ще са стандартни.

По купето също има леки промени във формите, както и по-голям избор от опции за цвят, комбинации в интериора и др. Ще се предлагат и нови джанти.

Вътре C3 ще предлага нови, по-комфортни седалки, които са като тези в новия C4 Cactus. Има и нова централна конзола. C3 ще предлага и нови материали, включително techwood – ефект на дърво, но от екологични материали.

От гледна точка на технологиите няма големи промени. Някои от елементите са леко обновени, като вече ще се предлага и парктроник за предницата.

C3 запазва сегашните си двигатели - две версии на 1.2-литровия трицилиндров "бензин" съответно с 82 к.с. и 108 к.с. или 1.5-литров дизелов двигател с 99 к.с.

Поръчките за новия C3 започват през април т.г. Доставките ще започнат през юни т.г.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.