Обявиха Resident Evil 6

Pinterest LinkedIn +

След широко разискваната тийзър кампания, проведена в сайта NoHopeLeft.com, Capcom обявиха официално Resident Evil 6 – деветата игра от основната сървайвъл хорър поредица, явяваща се наследник на Nintendo 3DS ексклузивната Resident Evil Revelations, чийто рилийз предстои в края на януари.

Resident Evil 6 вече има фиксирана дата на издаване за PS3 и Xbox 360 – 20 ноември 2012 г., докато премиерата й за PC ще последва на по-късен етап. Най-добра представа за основните сюжетни линии в Resident Evil 6 дава току-що издадения официален трейлър на заглавието.

Според анонса на Capcom, събитията в играта започват точно едно десетилетие след първоначалния инцидент в Raccoon City. След като жертва на заразата става самият президент на САЩ и негов личен приятел, Leon S Kennedy се озовава в малко градче в Щатите, където ще трябва неуморно да се противопоставя на атакуващите го вълни от зомбита. Същата задача ще стои и пред Chris Redfield, който обаче ще бъде дислоциран в неопределен китайски метрополис, изправен пред биотерористична заплаха.

"Resident Evil 6 представлява гигантска крачка напред в еволюцията на поредицата", коментира шефът на отдела за проучване и развитие към Capcom - Katsuhiko Ichii. "Воден от Hiroyuki Kobayashi, екипът, който работи по играта неуморно, си е поставил за цел да създаде най-впечатляващата Resident Evil продукция досега, както по отношение на вложения размах, така и на нейните качества", допълва Ichii.

От компанията обещават да дадат по-подробна информация за новите персонажи в Resident Evil 6 и кооперативния геймплей на играта "скоро".


Сподели.