Обявиха нова MotorStorm игра за PS3 и PS Vita в духа на Re-Volt

Pinterest LinkedIn +

Следващата игра от хитовата PlayStation ексклузивна рейсинг поредица MotorStorm ще се появи съвсем скоро и ще бъде съвместима както с PS3, така и с PS Vita, като при това за притежателите на двата вида конзоли на Sony ще е достатъчно да са закупили едно копие от нея, за да играят и на двете платформи.

MotorStorm RC ще бъде издадена единствено в дигитален формат в PlayStation Network, като двете версии ще бъдат почти напълно идентични – независимо на коя от конзолите играят, постиженията на играчите, които ще могат да си отправят предизвикателства и сравняват резултатите си чрез система, подобна на Autolog, ще бъдат отразявани в една постоянна онлайн ранкинг листа. Запазените файлове ще бъдат синхронизирани между двете копия на играта, рекламирана като най-малката от сериите, което означава, че сменяйки устройството потребителите ще могат да продължат точно оттам, докъдето са стигнали.

Както подсказва заглавието й, MotorStorm RC ще включва по-различен тип превозни средства, а именно умалени радиоуправляеми модели на Buggie, Supermini, Rally Car, Muscle Car, Racing Truck, Supercar, Big Rig и Monster Truck. Създателите на MotorStorm сериите, Evolution Studios, обещават 16 трасета на четири различни локации, вдъхновени от оригиналните PS3 и PSP игри - първото заглавие от 2006 г., Pacific Rift, Arctic Edge и издадената в началото на 2011 г. MotorStorm Apocalypse (чийто рилийз на Острова бе отложен заради земетресението в Япония, където играта така и не се появи).

Въпреки че околната среда ще изглежда позната на феновете на поредица, изиграли предишните игри, самите трасета ще бъдат съвсем нови, а геймплеят ще се отличава с класическа top-down изометрична перспектива. Единствената разлика във функционалността на двете версии ще бъде в полза на PS3 ползвателите – те ще могат да играят в компании по четирима в сплитскрийн мултиплеър.

А докато чакат появата на MotorStorm RC, феновете на жанра и още повече тези, които освен джойпад и/или контролер обичат да държат в ръцете си предавател, могат да си припомнят издадената в края на миналия век Re-Volt и произлязлата от нея RC Revenge.

Сподели.