Обявиха нова, HTML 5 базирана Command & Conquer (Трейлър)

Pinterest LinkedIn +

Непосредствено след анонса на Command & Conquer Generals 2 по време на VGA 2011 последва такъв на още една нова игра от прочутата стратегическа поредица. Озаглавена Command & Conquer Tiberium Alliances, тя е HTML 5 базирана и съответно съвместима с кой да е браузер, захранван от тази технология, и се разработва от EA Phenomic – студиото, създало безплатните Battleforge и Lord of Ultima.

C&C Tiberium Alliances също ще бъде free-to-play и според производителите представлява MMO игра, изградена върху "хардкор стратегически геймплей" с основни цели създаването на алианси и "динамично обновяваща се карта на света" за покоряване, паралелно с воденето на битки не само с чужди армии, но и с орди от мутанти.

Тъй като дебютният трейлър на заглавието вече е факт, заинтригуваните от него могат да придобият добра представа за това, което ги очаква по-долу. "Надяваме се да успеем да създадем изживяване, което да се хареса както на феновете на поредицата, така и на новите играчи, които тепърва ще опознаят света на Тибериум (чрез Tiberium Alliances)", казва Martin Löhlein – старши продуцент във Phenomic.

Получилите достъп до затворените бета тестове на играта вече могат да дадат мнение за качеството на продукцията, докато останалите ще трябва да почакат още малко като междувременно могат да се регистрират за участие в отворената бета, стига да имат EA акаунт.


Сподели.