Обявиха номинациите за Златна Малинка 2006

Pinterest LinkedIn +

Броени часове преди филмовата академия да обяви номинациите за наградите Оскар, фондацията Golden Raspberry обяви номинациите за Златна Малинка за най-лошото от продукцията на Холивуд през 2005.

Тази година шампиони в номинациите са Том Круз (Tom Cruise) и Джени МакКарти (Jenny McCarthy) – и двамата с по три.
 
Круз е номиниран в две категории - за най-слаб актьор във “Война на Световете” и цели два пъти в новата категория на “Малинките” - “Най-досадно таблоидно присъствие” за неговите дрънканици на религиозни теми и за силно раздухваната му връзка с Кейти Холмс (Katie Holmes).
 
В “таблоидната” категория са включени още Парис Хилтън (Paris Hilton) и нейните изпълнения, семейство “Бртини Спиърс” и тяхното бебе и Ашли, Джесика и Ник Симпсън.
 
Компания на Круз в категорията за най-лош актьор правят Уил Ферел (Will Ferrell) в “Омагьосване” и “Kicking and Screaming”, Джейми Кенеди (Jamie Kennedy) в “Son of the Mask”, Скалата (The Rock) в Дуум и Роб Шнайдър (Rob Schenider) в “Европейски Жиголо”.
 
В категорията “най-лоша актриса” са номинирани Джесика Алба (Jessica Alba) за “Фантастичната Четворка” и “Into the Blue”, Хилари Дъф (Hillary Duff) за незабравимите ù роли в “Деца на Килограм 2” и “The Perfect Man”, Дженифър Лопес (Jennifer Lopez) в “Свекървище”,  Тара Рийд (Tara Reid) в “Alone in the Dark” и вече споменатата МакКарти за демонстрирания талант в “Dirty Love”.
 
За най-лоши филми са номинирани “Царете на Хаоса”, “Европейски Жиголо” и “Къщата на Восъка”, чиито прожекции включват киносалоните в България, както и ”“Dirty Love”и “Son of the Mask”.
 
В категорията за най-слаб актьор във второстепенна роля са номинирани Хейдън Кристенсен (Hayden Christensen) в “Междузвездни Войни 3”, Боб Хоскинс (Bob Hoskins) и Алан Къминг (Alan Cumming) в  “Son of the Mask”, Юджийн Леви (Eugene Levy) в “Деца на Килограм 2” и “The Man” и Бърт Рейнолдс (Burt Reynolds) в “Царете на Хаоса” и “Свободна Игра”.
 
За най-лоши актриси в поддържаща роля са номинирани Парис Хилтън за незабравимото ù изпълнение в “Къщата на Восъка”, Кейти Холмс за играта ù в “Батман в Началото”, Джесика Симпсън (Jessica Simpson) в “Царете на Хаоса” и Ашли Симпсън (Ashlee Simpson) “Undiscovered”.
 
Пълен списък на номинациите е публикуван ТУК.
Сподели.