Обявиха номинациите за MTV Movie Awards 2005

Pinterest LinkedIn +

MTV обявиха номинациите за MTV Movie Awards 2005. С най-много кандидатури тази година - по четири за всеки - са американска комедия "Водещият" (Anchorman: The Legend of Ron Burgundy) и тийнейджърския филм "Подли момичета" (Mean Girls).

Записът на традиционно пищната церемония за 14-тите годишни филмови награди на медийния гигант ще бъде излъчен на 9 юни. Победителите ще бъдат обявени на 4 юни, когато 2005 MTV Movie Awards ще бъдат раздадени в Shrine Auditorium, Лос Анджелис.

В надпреварата за "Най-добра актриса" с Линдзи Лоън (Lindsay Lohan), Натали Портман (Natalie Portman) и Хилари Суонк (Hilary Swank) втора поредна година ще се състезава "неуязвимата" Ума Търман (Uma Thurman - "Kill Bil")

Джейми Фокс (Jamie Foxx) се надява да дублира успеха си от наградите на Академията, където грабна Оскар за най-добър актьор с превъплъщението си в Рей Чарлз ("Ray"), но конкуренцията в категорията е твърде сериозна, в лицето на холивудските титани Брад Пит (Brad Pitt), Леонардо Дикаприо (Leonardo DiCaprio), Уил Смит (Will Smith) и Мат Деймън (Matt Damon).

В най-престижната категория, тази за най-добър филм са номинирани "Ray", новата анимация на Пиксар "Феноменалните" (The Incredibles), "Убий Бил 2" (Kill Bill:Volume 2), "Наполеон Динамита" (Napoleon Dynamite) и "Spider-Man 2".

В предстоящата церемония, чиито домакин ще бъде Джими Фалън (Jimmy Fallons) - партньорът на Дрю Баримор (Drew Barrymore) от новото щатско заглавие "Fever Pitch", ще има две нови категории: в едната ще бъде наградено превъплъщението, предизвикало най-голяма уплаха, а втората е за адаптация на видео-игра.

Номинациите за миналогодишните MTV Movie Awards бяха генерирани чрез национално гласуване на зрителите на MTV и MTV2. Победителите и тази година ще разчитат на предпочитанията на аудиторията на медията. Те могат да гласуват чрез услугата "VirginXtras" на мобилната компания Virgin Mobile USA, която тя предлага и интерферира в мобилните телефони на абонатите си. Като допълнение, гласове се събмитват и на сайта на MTV
Сподели.