Обявиха наградите "Златната малинка"

Pinterest LinkedIn +

Ден преди "Оскарите", на 26 февруари в САЩ раздадоха за 25-ти пореден път тяхната алтернатива - ежегодните награди "Златната малинка" (Razzie Awards), връчвани за най-неуспешни “постижения” в киното през изминалата година, съобщава Ройтерс.Филмът “Жената–котка” (Catwoman) е водещ по брой "малинки" тази година. Той беше номиниран в цели седем категории и успя да получи награди в четири от тях - за “най-лош филм”, "най-лоша режисура", "най-лош сценарий" и "най-лоша женска роля" - на Хали Бери (Halle Berry).

Хали Бери бе единствената от наградените, която уважи церемонията с присъствието си. Тя благодари на Warner Brothers, че са я избрали за ролята в "this pease of sh..t", докато влачеше агента си на сцената, с предупреждението следващия път първо да чете сценария.

Друг водещ по брой "малинки" е документалният филм на Майкъл Мур (Michael Moore) "Фаренхайт 9/11". Наградите, обаче, са изключително за "актьорския състав" на продукцията. Участието на президента на САЩ, Джордж Буш, му донесе "малинка" за "най-лош актьор". Министърът на отбраната на САЩ, Доналд Ръмсфелд, спечели в категорията за "най-лоша поддържаща мъжка роля".

Съветникът на Буш по националната безопасност Кондолийза Райс, не успя да се пребори в категорията за "най-лоша поддържаща женска роля", но наградата отиде при певицата Бритни Спиърс (Britney Spears), също за изявата й във "Фаренхайт 9/11". Въпреки че епизодът с участието й е само няколко секунди, той й донесе за втори път "малинка" в тази категория.

Специално за юбилейната, 25-та церемония, бяха подготвени и специални награди, една от които отиде при губернатора на Калифорния, Арнолд Шварценегер (Arnold Schwarzenegger). Макар, че не бе "оценен" за второстепенната му роля във филма “80 дни около света” (Around the World in 80 Days), той получи наградата за "най-много номинации". Досега Шварценегер е бил номиниран осем пъти за "малинка", без, обаче, да я получи.
Сподели.