Кино-специалисти предричат пътя на наградите Oscar 2005

Pinterest LinkedIn +

“Момиче за милион долара” (Million Dollar Baby) на Клинт Истууд (Clint Eastwood) е фаворитът, който вероятно ще спечели Оскар (Oscar) в най-престижната категория “Най-добър филм”, на церемонията в неделя, 27 февруари, съобщи bbc.co.uk.

Според капацитети във филмовата индустрия, боксовата драма ще има надмощие над досега спряганото като победител заглавие “Авиаторът” (The Aviator) на Мартин Скорсезе (Martin Scorsese). В надпреварата за статуетките, филмът на Скорсезе води с най-голям брой номинациии - 11.

“За последните 20 години, 18 от най-номинираните филми са отличени и с “Най-добър филм”, според критика Tom O'Neil. В действителност обаче, емоционалността на драмата “Момиче за милион долара” затрогва и мъжката аудитория, а Истууд е любима фигура в Холивуд, което предрича вота на гласуващите.”

Истууд се сочи за почти сигурен носител на Наградата за режисура, главната героиня - Хилари Суонк (Hilary Swank) - за "Най-добра главна женска роля", а Морган Фрийман (Morgan Freeman) – за победител в "Най-добра поддържаща мъжка роля".

Междувременно, християнска организация осъди изборът на Крис Рок (Chris Rock) за водещ и домакин на церемонията. Според “Жени загрижени за Америка” (Concerned Women for America (CWA), комедииния актьор е развратен и вулгарен и Холивуд изглежда се стреми да разпространява простащината широко и не е съобразява с останалата част от САЩ.

Актьорът е обещал да не употребява незцензурни изрази, въпреки скорошното му медийно изказване, че рядко гледа Оскарите, защото смята шоуто за “идиотско”.
Сподели.