Обявиха коя е най-стилната нация в Европа

Pinterest LinkedIn +

Италианците бяха признати за най-стилната нация в Европа след допитване на модния бранд "Farfetch", проведено сред 14 хиляди жители на европейски страни, съобщава "Daily Star".

Второ място в списъка са заели французите, трето — испанците, четвърто — британците. На пето и шесто място попадат съответно Швеция и Дания. Зад скандинавците се нареждат португалците, които заемат седмо място, и германците на осмо. На девета позиция са норвежците, а челната десетка оформят финландците.

Освен това изследването показа как жителите на определена държава оценяват собствените си модни вкусове. Оказа се, че 76 процента от поляците се смятат за стилни, докато сред лидерите в класацията - италианци и французи - само 67 и 64 процента от анкетираните съответно са дали положителен отговор.

През февруари сайтът за запознанства BeautifulPeople обяви ирландците за най-некрасивите представители на силния пол в света: само 6 процента от всички регистрирани в сайта мъже от тази страна са получили одобрение от противоположния пол. Това обаче не важи за ирландките, които се класираха на шесто място според потребителите на портала, като спечелиха 35 процента от одобрението им.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.