"Bones" е българската песен за "Евровизия" 2018 (видео)

Pinterest LinkedIn +

Жана Бергендорф, Георги Симеонов, Владо Михайлов, Джони Мануел и Трей Кембъл, обединени под името "EQUINOX", ще са българските представители на "Евровизия 2018". Новината беше съобщена в сутрешния блок на БНТ "Денят започва", където се състоя и премиерата на българската песен за "Евровизия" – "Bones"

В предстоящото 63-то издание на форума, което ще бъде в португалската столица Лисабон, ще се включат представители на 42 държави, обединени от мотото "All Aboard!" ("Всички на борда!"). Предварително изтегленият жребий отреди на България място в първия полуфинал, който ще се излъчи на 8 май от 22:00 часа българско време. В него нашата песен ще бъде една от 19-те, които ще се борят за общо десет квоти за Големия финал на 12 май. 

За да определи българската песен и участник в Евровизия 2018, Българската национална телевизия за втора поредна година се обърна към музикалните професионалисти в България. В обществената медия са постъпили 13 проекта с предложения за песен, изпълнител, стратегия за сценичното представяне, както и бюджет за свързаните с това разходи, които продуцентската компания или екипът са готови да поемат.

"Искам да изкажа благодарност към всички продуценти, които подадоха проектите си и вложиха своята творческа енергия в участието си. Песните, които представиха, бяха изключително добри и затова всички бяха допуснати за разглеждане във вътрешната селекция" – заяви продуцентът на българското участие в "Евровизия" Йоана Левиева-Сойър. 

Процедурата за избор на новата българска песен в конкурса е преминала в два етапа. Постъпилите предложения първо са били обсъдени с 20 чуждестранни експерти с опит в музикалния бранш и в конкурса "Евровизия", които са оценили 13-те и са ги класирали чрез присъждане на точки от 0 до 10. Те са гласували независимо един от друг в онлайн платформа, където освен оценки за песните са имали възможност да дадат и мнението си  за изпълнителите и да оставят допълнителни препоръки.  

По време на втория етап на селекцията експертна комисия на БНТ е разгледала събраните в международния панел мнения и е избрала българската песен за "Евровизия" 2018 между тези, които са постигнали резултат минимум 7 точки по десетобалната система.  

"Вдигнахме високо летвата с участието на Поли Генова, Кристиян Костов. За нас беше важно да изберем различна песен, която да дава възможност за добро представяне. Сцената в Лисабон е много голяма с цели стени от осветление, но без лед екрани. Така че всичко на тази сцена ще зависи от изпълнителите, от начина на заснемане и от емоцията им"
 - каза по БНТ представител на организаторите на конкурса от българска страна.

А ето за какво се пее в песента, която е на английски език:

Bones

Love is like a blackhole
Everything is dark
You just gotta let go
And feel it, feel it, feel it

We fall off the deep end
Just to get a rush
You know that it’s right when
You feel it, feel it, feel it

What is life if it’s just of the earth, only of the flesh and bones?
Wanna thrive in the dust of the universe and way into unknown

So I love beyond the bones
Goes deep inside your soul
I love beyond the bones

Wanna be the fire
Even if it burns
Offer up my fibres
To feel it, feel it, feel it

What is life if it’s just of the earth, only of the flesh and bones?
Wanna thrive in the dust of the universe and way into unknown

So I love beyond the bones
Goes deep inside your soul
I love beyond the bones

I love beyond the bones
Into the unknown
Where no other love goes

 


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.