"Евровизия" 2018: България се класира за финала (видео)

Pinterest LinkedIn +

Българската група "Equinox", сформирана специално за "Евровизия", се класира за финала на песенния конкурс. По време на първия полуфинал, който се проведе на 8 май в Лисабон, песента им "Bones" беше избрана сред най-добрите, които продължават напред. 

Надпреварата беше оспорвана – в бляскавото шоу снощи участваха 19 страни, а се класираха 10. За всяка песен можеха да гласуват зрители от 21 държави. Освен България за финала, който предстои на 12 май, се класираха Израел, Чехия, Австрия, Естония, Кипър, Литва, Албания, Финландия и Ирландия. Кои ще са основните им конкуренти ще стане ясно след втория полуфинал, който е в четвъртък, 10 май.

"Equinox" са: Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл. Според букмейкърите България е със сериозни шансове за успех – прогнозите са "Bones" да попадне в челната петица на финала.

Най-големият успех на България на "Евровизия" досега беше постигнат миналата година, когато Кристиан Костов се класира на второ място с песента "Beautiful Mess". Победител за 2017 г. стана португалецът Салвадор Собрал с песента Amar pelos dois (Любов за двама).

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.