Обявиха Дрейк за най-популярния музикант на 2021 година

Pinterest LinkedIn +

Съйтът chartdata.org обяви Дрейк за най-пулярния музикант на 2021 г. Класацията беше публикувана в профила на специализирания сайт в Twitter.

Тя е базирана на данни, свързани с популярни стрийминг услуги. Според тях песните на Дрейк са били възпроизвеждани 8,6 милиарда пъти в стрийминг платформи. Всяка 1 от 131 слушани песни в платформите е именно песен на Дрейк.

Миналата година той беше обявен за музикален изпълнител на десетилетието от "Billboard". Списанието отбеляза, че след студийния албум "Thank Me Later" от 2010 г. всички записи на Дрейк са начело на "Billboard 200". Отделни композиции на хип-хоп изпълнителя поддържат водеща позиция и в класацията "Billboard Hot 100" за около година. Дрейк е единственият солов изпълнител, който прекара общо повече от 50 седмици на първо място в класацията на списанието.

Към момента 35-годишният музикант има 27 награди от "Billboard Music Awards", което е абсолютен рекорд за наградата. Основният му конкурент в музикалната индустрия, рапърът Кание Уест, тази година спечели само пет номинации за "Billboard".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.