Нудисти подадоха оплакване срещу облечени туристи

Pinterest LinkedIn +

"Guardian": Испанските нудисти се оплакват от туристи по бански

В испанската област Каталуния нудисти се оплакали на властите от облечени летовници, съобщи "Гардиън". Федерацията на нудистите и натуралистите в Каталуния са възмутени от туристите, които ходят на нудистки плажове по бански костюми. Любителите на голата почивка са заявили, че тези хора им причиняват дискомфорт.

Преди тези хора, щом попаднеха на нудистки плаж, или веднага си тръгваха, или се събличаха голи“ - обяснява пред изданието Сегимон Ровира, 56-годишен ветеран от движението. Сега остават и не си свалят банските. Те не разбират, че когато са твърде много, ни карат да се чувстваме неудобно. Липсва им уважение към околните".

Ровира и неговите съмишленици са подели кампания за защита на нудистките плажове в региона. Активистите заявяват, че самите те ходят само на плажове, на които е нормално човек да се радва на морето и на слънцето чисто гол. Те припомнят, че в Испания голото плажуване е разрешено навсякъде, но нудистите се опитват да се изолират на определени места, за да не смущават останалите.

Според нудистите чужденците често „открито се взират“ в жените и правят снимки. В испанските медии нашествието на облечени туристи на нудистките плажове вече е популярно като „текстилна инвазия“. Коментира се, че една от причините тази инвазия е развитието на социалните мрежи и популярността на блогърите, които се опитват да покажат на абонатите места, които са далеч от традиционните туристически маршрути.

Наскоро самият британски крал Чарлз III позволи на любителите на нудизма и натурализма да използват един от неговите плажове. Монархът пусна нудисти на плажа в село Фристорп, Източен Йоркшир, след 29-годишна забрана.
Сподели.