Новият Touareg ще предлага изобилие от технологии

Pinterest LinkedIn +

Volkswagen реши да издигне новия Touareg в най-горния клас. Популярният SUV на марката идва с още по-големи амбиции и смята да е един от най-напредналите и развити технически нови модели в историята на компанията.

Външният вид на Touareg също е доста променен. Той използва повече елементи, познати от Arteon, и матрични LED фарове. Задната част наподобява Audi Q7, но с чертите на VW. Купето е по-голямо, но заради повечето алуминий е с около 106 кг. по-леко от настоящия модел.

Колата залага много на технологиите. Вътре има 12-инчов дисплей, който играе ролята на електронно табло. До него има и отделен 15-инчов дисплей, който е за мултимедията. Има и head-up дисплей, който се прожектира на предното стъкло.

12-инчовият дисплей се използва и за камерата за нощно виждане. Новият Touareg има и система за спазване на лентата за движение, което дори може да се съобразява с пътя в участъци в ремонт. Освен това автомобилът разполага и със система за асистиране при пресичане на трафик. Също така всички 4 колела могат да завиват в завой за по-голяма стабилност и маневреност. От гледна точка на лукса, колата стандартно ще се предлага и с цветно LED осветление вътре, както и с отваряем панорамен покрив.

От Volkswagen казват, че новият Touareg е съобразен с вкусовете и предпочитанията на клиентите в Европа и Китай. Това ще са двата основни и най-важни пазара за модела. Първите бройки се очакват през лятото.

Новият Touareg ще се предлага в няколко версии с различни двигатели. Сред тях е 3-литров дизел V6 с 282 к.с., както и и още една версия на същия двигател, но с 228 к.с. Ще се предлага и 3-литров бензинов V6 с 335 к.с. Ще има и 4-литров V8 с 415 к.с. Догодина се очаква и хибрид с 362 к.с.
Сподели.