Новият Land Rover Defender ще има цяла гама от различни версии

Pinterest LinkedIn +

Land Rover Defender е една от класиките при офроудърите. Той е на пазара от десетилетия, а новото му поколение се очаква около 2020 г., когато ще бъде създадена цяла гама от най-различни версии, съобщава "Autocar". Идеята е Defender да се върне към класическите времена, когато имаше множество вариации на офроудъра.

Всички модели ще имат общи черти, но те ще са щрихи и няма да бъдат просто едно и също лице с различни форми. Defender ще се превърне в отделна продуктова линия с няколко модела, както е Range Rover. Defender ще бъде практичният модел с множество възможности.

Новото поколение ще е базирано на архитектурата MLA, която е изцяло от алуминий. Тя ще замени използваната сега архитектура, която се използва от 2003 г. насам. Новият Defender ще залага сериозно на офроуд възможностите и ще претендира да е най-добрият на пазара.

Промяна ще има и при двигателите. Вече няма да има V8 агрегати. Вместо това топ моделите ще се предлагат с нов Ingenium двигател, който е 6-цилиндров, редови.

Модулната архитектура ще позволява създаването на различни модели. Ще има 3-врата къса база, която ще напомня на оригиналния Defender, като ще може да има и товарна версия, т.е. своеобразна офроуд "баничарка".

Заплануван е и класически Defender кабрио с покрив, който може да се сваля. Ще има и дълга база, която ще е с повече лукс, пространство и комфорт.

Обмисля се и пикап. Той ще е основан на дългата база, като ще е конкурент на Mercedes X-Class и на останалите предложения в сегмента, които започват да набират популярност и в Европа.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.