Новият хит на "Netflix" – "Bird Box" – предизвика вълна от опасни предизвикателства в интернет

Pinterest LinkedIn +

Един от най-новите хитови филми на стрийминг платформата "Netflix" предизвика серия от опасни онлайн предизвикателства, станали популярни под хаштага #Bird Box Challenge, информира технологичният сайт Pixelmedia.bg. При тях хората слагат превръзки на очите си и се опитват да се ориентират около себе си, също както героите във филма "Bird Box" с участието на Сандра Бълок. Социалните мрежи Twitter и YouTube вече са изпълнени с клипове на хора, които се подлагат на предизвикателството.

Новата опасна мода се появи след премиерата на хоръра, който постави своеобразен рекорд по гледаемост – само за седмица постигна гледания от 45 милиона акаунта по целия свят. Това превърна филма в най-гледаната продукция на "Netflix" за първите седем дни от пускането ù.

Лентата, чиято премиера бе на 21 декември 2018 г., разказва историята на майка и двете ù деца, които са принудени да носят превръзки, докато се ориентират по река в призрачна гора, бягайки от зло чудовище, което, ако бъде видяно, принуждава хората да се самоубиват. Освен Сандра Бълок в апокалиптичния филм участват Джон Малкович, Сара Полсън, Треванте Роудс и други.

Екипът на "Netflix" отправи днес призив от официалния Twitter акаунт на платформата към своите зрители "да не се нараняват с Bird Box Challenge".

"Не можем да повярваме, че трябва да кажем това, но моля ви, не се наранявайте с това предизвикателство Bird Box" – призовават от компанията, като допълват, че оценяват интереса към филма, но все пак героите Boy и Girl (децата на героинята на Бълок) имат едно желание за 2019-а и то е зрителите да не се озоват в болница заради мемета.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.