"Disney" пуска конкурент на "Netflix"

Pinterest LinkedIn +

"Disney" планира да пусне своя стрийминг видео услуга, която да е конкурент на "Netflix". Тя ще се казва "Disney+" и ще тръгне първо в САЩ в края на следващата година, информира технологичният сайт Pixelmedia.bg.

Това ще означава, че през 2019 г. "Disney" ще свали всички свои филми от платформата на "Netflix" и те ще бъдат достъпни само през собствената ѝ платформа.

"Disney+" ще предлага всички нови и стари предавания, филми, анимации. В това число попадат "Marvel", "Star Wars", екслузивно съдържание само за платформата. Ще има съдържание от "National Geographic", като се очаква да има и видео от библиотеката на "Fox", които "Disney" придоби за 71,3 млрд. долара.

"Disney" има и друга стрийминг услуга – "ESPN+", която стартира преди 5 месеца и вече има 1 млн. платени абонати. Новината за новата услуга също се прие добре, а акциите на компанията се повишиха с 2% благодарение и на финансовите резултати, които са по-добри от очакваното.

Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.