Новият филм на Роман Полански в кината от 2 февруари

Pinterest LinkedIn +

"По действителен случай" е напрегнат и провокативен психологически трилър, екранизация по едноименния роман на Делфин дьо Виган. Лентата спечели наградата ФИПРЕСИ на международната критика от филмовия фестивал в Стокхолм.

По действителен случайРоман Полански безспорно е един от най-талантливите съвременни кинорежисьори, известен продуцент, автор и актьор. Нестихващите скандали около личния му живот само потвърждават това. Филмите му често се сравняват с тези на Алфред Хичкок - заради характерната употреба на черен хумор, съспенс и сюрреализъм. Полански е виртуоз в жанра "параноичен трилър" и обича да разказва аморални истории за обикновени хора, борещи се с един враждебен и преднамерен свят.

Главните роли в новата му лента са поверени на френската актриса Еманюел Сене, съпруга на режисьора, и Ева Грийн. Сценаристи на филма са Оливие Асайас и Роман Полански.

Удостоен с наградите "Рьонодо" и "Гонкур" на гимназистите, романът "По действителен случай" е брилянтна мистификация. Делфин дьо Виган разказва историята на писателка, обзета от смущение заради неочаквания си успех. Един ден тя се запознава с красивата и властна Л., двете постепенно се сприятеляват, но от приятелка и утешителка Л. се преобразява в демонична фигура и обсебва живота на писателката.

Сподели.