Давид Гросман – специален гост на CineLibri 2017

Pinterest LinkedIn +

Един от колосите на съвременната израелска литература пристига у нас само няколко месеца след като му беше връчена една от най-престижните международни награди – "Ман букър" – за романа "Един кон влязъл в бар" (A Horse Walks into a Bar).

Експлозивно, дръзко, спиращо дъха четиво за драмата на стендъп-комик, който рухва на сцената, "самоубива се" пред очите на своята публика. Правата за романа, чието въздействие го нарежда до най-доброто от Достоевски и Кафка, вече са продадени в над 25 страни! Българското издание е в превод на Емилия Юлзари.

Срещи с публиката:

16 октомври, понеделник, Дом на киното, 19:30 ч. Писателят лично ще открие прожекцията на филма "Ще бягаш ли с мен?". Кинотворбата е екранизация на един от по-ранните романи на Гросман, също издаден у нас. Събитието е организирано съвместно с Посолството на Израел в София.

18 октомври, сряда, литературен клуб "Перото", 19:00 ч. Отворена литературна среща и представяне на книгите на Давид Гросман в присъствие на писателя! Специален акцент е българското издание на романа "Един кон влязъл в бар", за който Гросман спечели международния "Ман букър" и така се нареди до писатели като Филип Рот, Алис Мънро и Исмаил Кадаре.

В рамките на кино-литературните събития книгите на Давид Гросман ще се предлагат с ексклузивна отстъпка. Възползвайте се от възможността за среща с едно от най-талантливите пера в съвременната световна проза!

Билети за филма "Ще бягаш ли с мен?" и за всички останали филми и прожекции от програмата на фестивала са в продажба на EpayGO и в съответните киносалони. Пълната програма е обявена на www.cinelibri.com, допълнителна информация за всички предстоящи събития ще намерите и във фейсбук страницата www.cinelibri.com/CineLibri.

 
Събитието във фейсбук:  https://www.facebook.com/events/118948782119302/

Сподели.