Новият албум на "Iron Maiden" - "Senjutsu" - е вдъхновен от Изтока

Pinterest LinkedIn +

Чакането приключи! "Iron Maiden" направиха премиерата на своя нов, 17-и студиен албум "Senjutsu". За него музикантите черпят вдъхновение от Изтока.

Това е първият им албум от 6 години насам. Той е записан в Париж с дългогодишния продуцент Кевин Шърли (Kevin Shirley) и съпродуцента Стив Харис (Steve Harris).


Двойният албум е предшестван от възторжено приетото анимирано видео към първия сингъл "The Writing On The Wall", което излезе на 15 юли. То е създадено по концепция на Брус Дикинсън (Bruce Dickinson) с двама бивши ръководители в прочутото филмово студио "Pixar". Издаването му беше съпроводено от впечатляваща тийзър кампания и глобално "търсене на съкровища" - находки, свързани със заглавието и концепцията на трака.

В края на август последва представянето на втората песен от албума -"
Stratego", записана през 2019 г.

Обложката на
Заглавието на албума "Senjutsu" се превежда като "тактика и стратегия". Бандата отново избра услугите на Mark Wilkinson, който направи зрелищна корица на самурайска тема, базирана на идея от Стив Харис. С продължителност по-малко от 82 минути, "Senjutsu", както предишния запис "The Book Of Souls", ще бъде във формат двойно CD/троен албум на плоча. 

Пълен траклист към албума: 

  1. Senjutsu (8:20)                      
  2. Stratego (4:59)                      
  3. The Writing On The Wall (6:13)
  4. Lost In A Lost World (9:31)
  5. Days Of Future Past (4:03)                         
  6. The Time Machine (7:09)                           
  7. Darkest Hour (7:20)                                   
  8. Death Of The Celts (10:20)                         
  9. The Parchment (12:39)                               
  10. Hell On Earth (11:19)                                    
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.