ABBA се завръщат с нов албум и виртуално концертно преживяване “Voyage”

Pinterest LinkedIn +

Албумът излиза на 15 ноември

Една от най-обичаните групи на всички времена - ABBA се събира изненадващо за нов проект след раздялата си през 1983 г.. Шведският поп квартет - Benny Andersson, Anni-Frid (Frida) Lyngstad, Agnetha Fälskog и Björn Ulvaeus, обяви новата колекция Voyage, която ще бъде продължение на последния им албум от 1981 – The Visitors. Тя ще съдържа 10 песни, една от които ще бъде коледна, а две от тях – “I Still Have Faith In You” и “Don’t Shut Me Down” вече могат да бъдат слушани от феновете.

Освен албум, групата ще изнесе серия от концерти със същото име, които ще стартират през май 2022 г. в Лондон. Дигитaлните версии на ABBA ще излязат на сцената заедно с 10 - членен лайв бенд в специално създадена концертна зала в Олимпийския парк в Лондон, кръстена на групата - ABBA Arena.

Относно завръщането Lyngstad сподели: “Толкова съм щастлив да работя отново с групата, това което сътворихме се получи страхотно” и нарече Andersson и Ulvaeus “изключително талнтливи и истински гениални автори на песни”

Andersson допълни: “Плуваме в непознати води. С помощта на по-младите ни версии ще успеем да пътуваме в бъдещето.”

Дигиталните аватари на групата (т.нар abbatars) са създадени с помощта на специална технология, наподобяваща тази, използвана за Gollum (Andy Serkis) от „Власелинът на пръстените“, a екип от 850 човека от комапнията за специални ефекти на George LucasIndustrial Lights and Magic“, създават дизайна и анимират младите версии на АВВА.

Гледайте сантименталното видео към „I Have Faith In You” ТУК

ABBA

Нов албум Voyage

ТРАКЛИСТ „VOYAGE”
"I Still Have Faith in You"
"When You Danced with Me"
"Little Things"
"Don't Shut Me Down"
"Just a Notion"
"I Can Be That Woman"
"Keep an Eye on Dan"
"Bumblebee"
"No Doubt About It"
"Ode to Freedom"
Сподели.

Относно автора

Издател, SEO експерт, мечтател, бачкатор, голям фен на музиката и животинките. В очакване на доброто...