Излезе дългоочакваният нов албум на Били Айлиш "Happier Than Ever"

Pinterest LinkedIn +

Били Айлиш (Billie Eilish) най-накрая зарадва феновете си с дългоочаквания от тях нов албум "Happier Than Ever". Преди официалното му излизане Айлиш представи песните "My Future", "Therefore I Am", "Your Power", "Lost Cause" и "NDA".

Въпреки позитивното заглавие на албума песните в проекта не са особено жизнеутвърждаващи. Всяка една от тях разказва за тъмната страна на известността и "Happier Than Ever" се превръща в прозорец към мрака, затаил се в сърцето на звездата.

Първият сингъл от албума тази година беше "Your Power" - нежна акустична балада, която поставя въпроса за насилието над непълнолетни момичета и личната история на изпълнителката, свързана с това. За нея Били споделя:

"Беше ме страх да издам тази песен, защото е най-любимият ми проект, който съм създавала. Имах чувството, че светът не я заслужава (…). Тя е отворено писмо до всички, които се възползват от мен – най-вече мъжете. Искам хората да ме чуят, а не да се опитват да разберат за кого говоря, защото песента не е за това. Не е за един конкретен човек. И може би си мислите, че всичко това е, защото съм в музикалната индустрия. НЕ! Това се случва навсякъде".

След "Your Power" излезе и малко по-ведрият сингъл "Lost Cause", отново в характерния за Айлиш меланхоличен стил, съпътстван от джазов инструментал и закачлив текст. Тракът разказва за апатичен партньор, изцяло незаслужил отделеното му време, а във видеото към него Били изглежда твърде заета да купонясва с приятелките си, за да страда по него.

Дни преди издаването на албума певицата издаде и сингъла "NDA" – една история  за мрачната страна на известността и трудностите, които идват с нея: невъзможни връзки, липса на нормален социален живот и потенциални преследвачи. Видеото към песента, което е заснето в един кадър, представя Били и екипа й от 25 професионални шофьори – каскадьори, които карат бясно покрай нея. В него не участват дубльори и няма допълнителни визуални ефекти – органично и неподправено, като самата Айлиш. 

Новият албум ще включва 16 песни, сред които е и хитът "Therefore I am", който излезе миналата есен. С издаването на албума излязоха и лирик видеа към всички песни. 

Траклист:

 1. Getting Older
 2. I Didn’t Change My Number
 3. Billie Bossa Nova
 4. my future
 5. Oxytocin
 6. GOLDWING
 7. Lost Cause
 8. Halley’s Comet
 9. Not My Responsibility
 10. OverHeated
 11. Everybody Dies
 12. Your Power
 13. NDA
 14. Therefore I Am
 15. Happier Than Ever
 16. Male Fantasy

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.