Милена издаде нов албум - "Милена акустик"

Pinterest LinkedIn +

Днес, 25 септември, ще бъде празник за феновете на Милена Славова! Рок дамата на България избра клуб "Joy Station", за да представи за пръв път на живо новия си албум "Милена акустик".

Новият й проект е завършен по време на пандемията, излезе в началото на лятото и включва 10 знакови парчета в аранжимент, който ще остави душите на публиката като разграден двор. "Искам да жегна хората. Дали ще ги зарадвам, или ще ги натъжа с музиката си – важното е тя да въздейства, а не да минава като бял шум", споделя жената с бензин в кръвта и с непримиримост в гласа.

"Акустичния репертоар е опасна територия, защото, за да се получи, песента трябва да има зарибяваща мелодия и смислен текст. Това за мен е най-важното като творец. Можеш ли да я запееш без никакъв инструмент, започне ли да те буди по някакъв начин текстът, значи съм успяла. Иначе с компютърни програми можеш да създадеш чудеса без душа и стерилни еднодневки", категорична е Милена.

На сцената тя ще бъде подкрепена от вярната си банда в състав Явор Деспотов (китара), Станислав Георгиев (бас), Добромир Вълков (барабани). В селекцията на "Милена акустик" попадат песни, които са свирени на живо акустично и през годините са доказали действието си на антидепресант и вдъхновител в едно.

"Истина" е направена само с пиано. "Неам нерви" е в леко джаз вариант, а "Месо" звучи в друго темпо, вкарана е гъдулка. Хората се кефят на този нов прочит. Сарказмът и честността ги докосват", казва певицата. В диска влизат още класики като "Ад", "Защо" и "няколко моторджийски химна".

Билети за събитието вече се продават на касите на магазини "Фантастико", в мрежите на Eventim, URBO, Ticketportal и на място в "Joy Station".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.