Новият албум на Glenn Hughes - 75% Red Hot Chili Peppers

Pinterest LinkedIn +

На етап смесване е предстоящият да излезе това лято нов албум на култовия глас и бас на Deep Purple - Глен Хюс (Glenn Hughes). Заглавието на проекта е "Music for the Divine", а за записите своето са дали Чад Смит (Chad Smith), Джон Фрушианте (John Frusciante) и Дейв Наваро (Dave Navarro).

Същите обаче няма да съпътстват Хюс в предстоящото му лятно европейско турне в подкрепа на албума, тъй като Red Hot Chili Peppers също издават албум и поемат на път, а Наваро е зает с новата си група - Supernova и заплануваното риалити шоу за намиране на неин вокалист.
 
Вместо това на живо с бившия Purple новия материал ще представят членове на Scorpions, Joe Satriani, Billy Sheehan и цял оркестър.
 
Повече за албума Хюс споделя в наскоро дадено интервю, което съвсем скоро ще бъде публикувано на Rockdetector.com
 
В същото Хюс разкрива подробности и около други два свои проекта, в които са замесени настоящите барабанист и китарист на RHCP. Става дума за кавърверсията му на "Nights in White Satin", включена в саундтрака на филма "Stealth" и за още една, неиздавана до момента - "Misty Mountain Hop" - и двете на Led Zeppelin в оригинал.
 
От даденото от него интервюто става ясно, че първоначалната идея за тези записи е на Чад Смит.
 
"Чад ми се обади в 11 вечерта една нощ с предложението да направим кавър. Казах му "ОК, звучи добре, имаш ли нещо наум?" Той предложи Стиви Уондър (Stevie Wonder) и аз на мига му казах "Няма начин". Имам предвид - неща от тоя сорт съм видял всякакви и, честно казано, я да оставим Стиви на мира. Това е нещо свещено и доста набиващо се на очи, така че казах на Чад "Виж, остави ме да се наспя и утре ще ти звънна с някоя идея."
 
"Когато се събудих на сутринта жена ми точно излизаше от къщи, когато ме осени идеята - "Nights in White Satin". Веднага звъннах на Чад и той възкликна "Фантастично". Това е една от любимите ми песни, така че скоро привлякохме и Джон Фрушианте, направихме една репетиция и за три часа го записахме. Бааам - ей, така, от веднъж. Агентът на Чад взе парчето и за по-малко от ден успя да намери оферта за саундтрак. Така "Nights in White Satin" влезе в саундтрака на "Stealth".
 
Това, което не знаете обаче, е, че записахме и друга песен. Sony Pictures ни предложи оферта и ние направихме тази великолепна версия на "Misty Mountain Hop". Трябваше да влезе в саундтрака на "Lords Of Dogtown" и аз написах писмо на Джими Пейдж (Jimmy Page), в което му поисках благословията, защото с Zeppelin е така - трябва да получиш и неговата, и на Плант (Robert Plant) и Джоунс (John Paul Jones) благословия. Отговорът обаче не дойде навреме и изпуснахме крайния срок. Но въпреки това ще излезе. Бих могъл да я вкарам и някъде като бонус или нещо от сорта, но не искам, защото просто трябва да е към някой филм."
Сподели.