Денят на Peppers: Концертът на RHCP от 14.04.2006 в Лондон онлайн по радио BBC1

Pinterest LinkedIn +

Тази вечер радио BBC1 ще излъчи концерта на Red Hot Chili Peppers, състоял се на 14 април в лондонския клуб Canvas пред публика от 300 души, ощастливени чрез жребий. В 90-минутния лайв, чието излъчване ще започне в 21:00 ч. бълг. време, са влючени 6 парчета от новия албум на Peppers.

В началото на април се завъртя пилотният сингъл от "Stadium Arcadium" - "Dani California", който RHCP са изпълнили под No.5 в сетлиста си от Лондон. Останалите парчета от общо 28-те, включени в очаквания в началото на май албум, които могат да бъдат чути тази вечер, са "Slow", "Charlie", "Call Me Baby", "21st Century" и "Hard To Concentrate".
 
Ето и пълния сетлист на групата от 14 април:
Can't Stop
Charlie
Scar Tissue
Throw Away Your Television
Dani California
Me And My
Snow
Other Side
21st Century
Don't Forget Me
Tell Me Baby
Right On Time
Hard To Concentrate
By The Way
Soul To Squeeze
Give It Away
 
Както се вижда от снимките от концерта, публикувани в сайта на BBC1, в избора си на сценично облекло Кийдис (Anthony Keidis), Флий (Flea), Смит (Chad Smith) и Фрушианте (John Frusciante) не се различават особено от кадрите на самите себе си от видеото към "Dani California". Нещо ново - Чад Смит вече е с гола глава. Това, което не се вижда от тях, е че огромни визуализации от арт уърка на новия албум са били прожектирани по време на целия лайв по фасадата на клуба.
 
Сред по-забавните реплики от страна на Peppers по време на концерта е била следната: "Не си купувайте списания и не гледайте реклами - те разяждат мозъка, освен ако не става дума за наша ipod реклама", изречена от Флий.
 
Освен пълния сетлист, поместен по-горе, в радио шоуто тази вечер ще бъдат излъчени още интервюта с четиримата от RHCP, и дори с техните майки, става ясно от анонса на шоуто, водено от Зейн Лоу (Zane Lowe). То, както и цялата програма на BBC1 се излъчва и онлайн. Откъси от предстоящото шоу се излъчват през целия ден през няколко минути.
Сподели.