Новият 90 брой на списание Ритъм е вече на пазара

Pinterest LinkedIn +

Новият 90 брой на Ритъм е на пазара от вторник, 5 април 2005 г. Той е придружен със специален подарък за читателите – DVD “Момичетата от Бевърли Хилс”. На корицата е Дженифър Лопес (Jennifer Lopez).


Първият повод за това е фактът, че екипът на Ритъм бе специален гост на премиерата на новия рекламен клип на Pepsi, където латинодивата е заедно с Бионсе (Beyonce) и Дейвид Бекъм. Събитието се състоя в Мадрид. В материала са всички любопитни подробности от пресконференцията със звездите.

От скоро на пазара е и новият проект на Дженифър Лопес "Rebirth".Той е повод за отделна публикация, посветена на актуалната певеца и актриса, припомняща и нейната истинска история – от дебюта й в шоубизнеса, когато е само на 11 години, през връзката й с Марк Антъни (Marc Anthony), до четвъртия й студиен албум "Rebirth".

През 2005-а нещата са се променили за поп дивата. Онази, която винаги бе готова да сподели подробности за емоционалния си живот, вече е дискретна.

"Аз израснах в Ню Йорк и бях много отворена и общителна. Една от основните ми цели беше да не позволя на бизнеса да ме промени. Това винаги е била една от моите мантри", обяснява Дженифър Лопес. Днес мантрата е друга – да пази личния си живот наистина само за лична употреба.

Другият основен акцент в броя е свързан с навлизането на чалгата в Българският Топ 100. Кръшните анадолски ритми и "новият български фолк" намериха своето място и в най-мащабната класация за поп музика у нас. Чуждестранни парчета също се появиха. Изследване на причините, изясняване на позициите и изобщо... как се стигна до това съмнителни музикални понятия и "естетически категории" като "чалга" и "поп-фолк" да присъстват на страниците на Ритъм.

И останалите по-важни теми:

Moby е талантлив писател, предприемач, разказвач, импровизиращ танцьор, мим, воден артист, ботаник, вътрешен дизайнер, художник, любител на порното с китове и модерен ентусиаст на ХХI век. Освен всичко това, той прави и музика. Новият му албум се нарича Hotel и не е концептуален, по думите на самия творец.

Moby: “Hotel е отражение на ню уейв сцената и влиянията в албума са от музиката от края на 70-те и началото на 80-те. В момента този саунд преживява ривайвъл, насърчаван доста от хора като Зейн Лоу и канала MTV2. Групи като The Killers, Franz Ferdinand и Kaiser Chiefs са част от тази нова вълна и дължат много на артистите от онова време, особено на групи като Джой Дивижън.”

"The Massacre" ("клането") съвсем спокойно би могло да бъде заглавие на новия албум на поне няколко десетки блек метъл проекта от Норвегия или някоя нейна съседка от по-хладната част на Европа – проекти, които по една или друга причина със сигурност няма да се котират кой знае колко добре по чартовете. Другояче стоят нещата, когато това е заглавието на новия албум на хип-хоп героя 50 Cent. За това красноречиво говори първото място, което той вече зае в класацията на Billboard.

50 Cent: “Ставам все по-добър и по-добър. Експериментирам, проявявам активност през цялото време – все едно не съм пробил едва преди две години. Продължавам постоянно да правя хитове. Яко е да можеш да правиш добра музика непрекъснато.”

Judas Priest е име легенда в жанра хеви метъл – и с тази теза ни най-малко не откриваме топлата вода. Техните звукови класики с 25 млн. продажби (без да броим пиратските копия!) са дали важни правила за основата на жанра и начален тласък на стотици хиляди последователи.

Дългогодишното мълчание на класическата формация с певеца Роб Халфорд (Rob Halford) завърши официално на 28 февруари тази година. Тогава излезе "Angel Of Retribution" – първият диск на Judas в оригиналния им състав от 1990 г. насам. И той, точно според очакванията ни, не предлага нищо друго, освен съвременно плющяща здрава музика.

Роб Халфорд: “Не сме политическа група, но заглавието на албума е пристрастно към размислите за днешното състояние на света. Тук протичат толкова много възмездия. Хората накрая искат сметка за всичко.”

В новия Ритъм ще намерите още материали и специални интервюта с : BWO, Vendetta, Fates Warning, DJ Pipi, Попкорн, Sixtynine Eyes, Иво Папазов, Мирослава Кацарова и др.

Инфо: Ритъм

Сподели.