Новият "100% дъбстеп" албум на "Korn" със заглавие и дата на издаване

Pinterest LinkedIn +

Новият, десети студиен албум на "Korn", промотиран като "100% дъбстеп запис", е озаглавен "The Path Of Totality" и ще излезе на 5 декември, обявиха американските музиканти, без да разкриват окончателния вид на траклиста му.

Сред парчетата, за които е сигурно, че ще присъстват в албума, са" Narcissistic Cannibal", "Burn The Obedient", "Illuminati", "Kill Mercy Within", "Chaos Lives In Everything" и "Get Up!" – пилотният сингъл от него, издаден в средата на април. Първоначално парчето бе пуснато за безплатен даунлоуд, а скоро след това получи масово разпространение в дигиталните платформи и рок радиостанции в Северна Америка, изкачвайки се до десето място в "Mainstream Rock Songs" и до 26-то в "Alternative Songs" класациите на "Billboard". По данни на "Nielsen SoundScan" до момента от записа са изкупени 150 000 дигитални копия.

Продуцент на "Get Up!" e бившият фронтмен на "From First to Last" Skrillex, който постави началото на соловата си кариера през 2007 г., а година по-късно, навършвайки 20 години, започна да се изявява и като продуцент. Той стои зад три от парчетата, включени в "The Path of Totality", и е един от осемте дъбстеп и електро хаус продуценти, с които Джонатан Дейвис (Jonathan Davis) и компания са работили по албума, наред с "Feed Me", "Kill the Noise", "Noisia", "Datsik", "12th Planet", "Excision" и "Downlink".

По думите на басиста на "Korn" Реджиналд "Филди" Арвизу (Reginald "Fieldy" Arvizu), Джонатан Дейвис е бил човекът, прокарал идеята за звученето на "The Path of Totality", което първоначално бе определено от китариста Джеймс "Маймуната" Шофър (James "Munky" Shaffer) като "една идея "Soundgarden", повлияно от сиатълския алтърнатив".

Самият Дейвис споделя, че според него, предстоящият албум, явяващ се наследник на издадения в средата на 2010 г. "Korn III: Remember Who You Are", ще остане единствен по рода си в дискографията на "Korn".

Относно заглавието му той обяснява, че се отнася до явлението слънчево затъмнение, и по-конкретно до факта, че за да види пълно слънчево затъмнение, човек трябва да се намира на точно определено място в точно определено време.

"Това се случи и с нас, когато започнахме работа по този албум. Мисля, че всички продуценти, с които работихме, се чувстват по този начин. Затова и не вярвам, че ще направим друг подобен проект отново в бъдеще".


Сподели.