Нови обвинения в плагиатство срещу Криско, този път за проекта му с Deep Zone. Виж "Никой друг" тук (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Дългоочакваният съвместен проект на Deep Zone и Криско - "Никой друг" - направи своята видеопремиера в YouTube на 4 март 2013 г. и само за 24 часа генерира повече от 5000 гледания. Рейтингът на парчето е изразено положителен (над 80/100 на базата на 400 гласа), но топ коментарите под видеото дават да се разбере, че и този път проект, в който е замесен Криско, не бива подминат от известна доза полемика и сянка на скандал.

"ОМГ тая песен има от моя дъбстеп сложен в нея О.О? Който не вярва да ми чуе песента. Дайте на 4:40 минути!", пише DJ Naijal, визирайки своя трак Sunshine, публикуван в YouTube на 8 февруари 2013 г. Този негов коментар има над 100 харесвания и е репликиран от Dian Solo от Deep Zone със следните две съобщения, пуснати в разстояние на 11 часа:

"Не съм ти слушал песента, но най-вероятно си използвал семпъл от Vengeance, с които ние работим от доста отдавна. Тези семпли са 100 % royalty free, така че може да ги ползва всеки. Ние сме распространили този семпъл на доста DJ's, така че очаквай да го чуеш и на други места. Не е коректно да пишеш "твоя дъбстеп" тъй като този семпъл не е твой, а е правен от Vengeance. Сигурен съм, че всеки ще прочете моя коментар и ще спрем тази тема, продължавайки напред".

"Този семпъл е на фирмата Vengeance и е направен да се ползва от всеки, тъй като е 100% royalty free. Най-вероятно си го изтеглил от нета без да знаеш, че е на Vengeance. Ние работим с доста техни продукти, въпреки че много рядко ползваме melody loops. Този семпъл го има и в други парчета. Не само в "твоя дъбстеп". Ако те интересува, мога да ти изпратя линкове".

"Мерси за обяснението, разбирам. Нека спрем до тук. Успех занапред!", написа в отговор на тези коментари DJ Naijal в късния следобед на 5 март.

"Никой друг" се разпространява от Facing The Sun и е продукция на Deep Zone, които са и автори на текста с изключение на речитативите на Криско, чийто автор е самият рапър.

В началото на февруари 2013 г. той издаде своя първи самостоятелен сингъл за 2013 г. - Drop Some, който генерира над 700 000 гледания и близо 7000 харесвания за три седмици. Непосредствено след рилийза му парчето се сблъска с шумна критика в социалните мрежи поради приликата между използвания в него семпъл и Bitch Betta Have My Money на американския рапър Tyga.

Гледай видео с Криско>>
Гледай видео с Deep Zone>>
Сподели.