Новата версия на Google Earth - 3D изглед и виртуален тур гайд

Pinterest LinkedIn +

Eдна от най-интересните услуги на многоликите Google – Google Earth, стана още по-добра! Неотдавна десктоп приложението на Earth се сдоби с нова версия, която включва две много интересни, допълнителни екстри – тур гайд опция и 3D изгледи.

Разбира се, тези от вас, които използват мобилните версии на продукта (по-специално апликациите за iOS и Android), вече са наясно с двете възможности, тъй като Google ги включиха първо в приложенията за споменатите две платформи. 

Сега обаче те са достъпни и за всички Mac, PC и Linux потребители и могат да се свалят в съответната версия от официалния Google Earth сайт.

Тур гайд, както подсказва името, може да ви послужи като отличен, виртуален туристически справочник, когато посещавате нови места или просто се разхождате из собствения си град.

При това тур гайд инфо лентата в прозореца на Earth се ъпдейтва автоматично с нови предложения и данни всеки път, когато смените позицията си, включително и когато завъртите или увеличите картата, която разглеждате.

Предложенията в нея включват интересни местни забележителности, музеи, ресторанти и локации, подходящи за снимане.

Що се отнася до 3D изгледите, това е много полезна екстра, която ще ви позволи буквално да се разходите по улиците на всеки от включените в нея градове. Засега те наброяват не повече от две дузини, сред които Бостън, Мюнхен, Авиньон и доста други.

Интересното е, че дори при триизмерния изглед на картите, тур гайд опцията е достъпна, осигурявайки ви подробен изглед към съответните забележителности от различни ъгли.

Имайте предвид, че ако сте решили да се възползвате от тези новости в Google Earth, ще ви е нужна връзка към интернет, тъй като инсталаторът на модула е онлайн базиран.

Сподели.