Петте най-странни гледки, които може да видите в Google Earth

Pinterest LinkedIn +

Google Earth, освен изключително полезен, може да бъде и безкрайно забавен. Страхотната онлайн услуга за географско позициониране е като Биг Брадър – вижда всичко. И понякога в нейното всевиждащо око попадат и гледки, които са странни, екзотични, впечатляващи и много интересни. Ето ви пет такива примера:

Медуза в полето край Оксфордшир


Чували сте за странните и мистериозни житни кръгове, нали? Геометрични правилни форми от полегнали пшенични класове, за които науката до момента не е намерила задоволително обяснение.

Един от най-впечатляващите подобни феномени се намира в графство Оксфоршир и може да бъде наблюдаван в Google Earth. Той има форма на... медуза.

Кракен край Иневърнес


Още едно странно образование, което, погледнато от спътниковата височина на Google Earth, прилича доста на... огромно морско чудовище. По-точно на легендарния Кракен.

Най-голямото име на планетата


Свръхбогатите и техните екстравагантни хрумвания... Шейх Хамад бин Хамдан – милиардер от Абу Даби и член на кралското семейство, управляващо Обединените арабски емирства, е изписал името си върху притежавания от него остров. Всяка буква от надписа е с дължина около половин миля, а цялото име HAMAD е дълго точно 2 мили. Едва ли е чудно, че подобен грандомански подпис е ясно видим от Космоса.

Целувка с космически размери


За разлика от приумицата на шейх Хамад, това географско формирование е напълно естествено. То представлява група хълмове, намиращи се насред пустинята в Судан и, както виждате, има вида и формата на... устни.

Кървавото езеро


В покрайнините на град Садр в Ирак се намира интересен воден басейн. Гледан от Космоса, той изглежда пълен с... кръв. Естествено, нещата далеч не са чак толкова зловещи в действителност, но все пак обяснение за кървавочервения цвят на водата в това езеро няма.


Сподели.