Новата SimCity излиза през февруари 2013 г.

Pinterest LinkedIn +

Следващата SimCity игра, с която Maxim ще рестартират втората си най-успешна симулативна поредица след The Sims, започнала съществуването си през 1989 г. с рилийза на SimCity Classic, ще излезе през февруари 2013 г., обявиха издателите на заглавието - Electronic Arts.

Играта бе обявена официално по време на тазгодишната GDC, а първата по-сериозна визуална информация за нея се очаква да бъде представена на Electronic Entertainment Expo 2012 г.

SimCity се разработва върху новата графична технология GlassBox, но освен с модерна визия, ще се отличава от своите предшественици по няколко нови компонента, в това число опцията за игра в мрежа, която за последен път бе налична в SimCity 2000 Network Edition, и невъзобновяемостта на използваните от играчите при изграждането на градовете им ресурси.

Maxim дадоха индикации, че в някакъв момент играчите ще придобият свободата на създават модове на оригиналния геймплей, но тази опция няма да е налице при рилийза на играта. През 2008 г., студиото сподели с потребителите изходния код на играта под лиценза за свободен достъп GPL 3 с името Micropolis.

През същата година излезе и последното заглавие от сериите към момента – Wii, DS ексклузивната SimCity Creator.

Press ENTER to look up in Wiktionary or CTRL+ENTER to look up in Wikipedia
Сподели.